Reč urednika

EDITORIJAL

Medicinska reč 2022; 3(2): i–i

Poštovane kolege i autori, dragi čitaoci,

Poštovane kolege, dragi saradnici,

Pred Vama je sedmi po redu broj časopisa „Medicinska reč” koji predstavlja Zbornik apstrakata uvodnih pre­davanja akreditovanih za XVI kongres Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije (NAUZRS), koji se održava od 5–9. oktobra 2022. godine u Vrnjačkoj banji. Reč je o vrednim radovima koji pokazuju stanje u aktuelnom trenutku u različitim granama medicine, ali nude i okvir za diskusiju i usva­janje važnih smernica za profesionalno delovanje u na­rednom periodu.

Jako je bitno obezbediti kontinuitet znanja i mišljenja i zato se kongresi NAUZRS održavaju dva puta go­dišnje, tradicionalno okupljajući najeminentnije stručnjake iz svih oblasti medicine, sa ciljem da se iz­nesu i razmene naučna dostignuća, stručne novosti, znanja i iskustva u cilju poboljšanja stručnog rada i unapređenja zdravlja stanovništva.

Dugujemo veliku zahvalnost svima koji su doprineli da i ovaj broj časopisa „Medicinska reč” ugleda svetlost dana, a takođe i svima koji će svojim prisustvom na kon­gresu doprineti da ovaj stručni skup opravda svoje postojanje i nastavi da živi.

Prim. dr sc. med. Ana Antić,
glavni i odgovorni urednik

Ceo tekst