Reč urednika

Medicinska reč 2021; 2(2): i–i

EDITORIJAL

Čini me srećnom i ponosnom činjenica da je pred vama peti broj časopisa „Medicinska reč”, koji od svog osnivanja izlazi redovno, zahvaljujući vrednim autorima radova, recenzentima i svim saradnicima. Uspeli smo da izgradimo nešto što je za sve nas na samom početku bilo gotovo nemoguća misija, veliki izazov, hrabra odluka, posebno imajući u vidu uslove u COVID-19 pandemiji u kojima je časopis stvaran. I zato veliko HVALA svima koji su nam ukazali po­verenje i koji su odlučili da odrastaju zajedno sa nama i da streme kvalitetu i višim naučnim standardima.

U ovom broju časopisa, koji označava početak dru­ge godine svog postojanja, objavljujemo šest radova, od kojih je najveći broj preglednih članaka iz uvek aktuelnih oblasti medicine: jedan rad je iz oblasti istorije medicine, jedan je prikaz slučaja iz stomatološke prakse, a tu je i rad koji se bavi temom prestanka puše­nja i stvaranja zdravih životnih navika. I ovaj broj, dakle, potvrđuje široku tematsku orijentaciju „Medicinske reči”, pa se nadamo pozitivnom prijemu kod svih naših  čitalaca.

Očekujemo vaše predloge, ideje, komentare, i pod­sećamo vas da nam i dalje šaljete svoje radove. Detaljna uputstva za autore, podatke o našoj uređivačkoj politici i druge informacije o časopisu možete naći na našoj internet stranici www.medicinskarec.com.

Svaki rad je dobrodošao!

Prim. dr sc. med. Ana Antić,
glavni i odgovorni urednik

Ceo tekst