Reč urednika Vol. 4, No. 2, 203

EDITORIJAL

Medicinska reč 2023; 4(2): i-i

Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji,

U deset godina svog postojanja Nacionalna asocijacija udruženja zdravstvenih radnika Srbije je organizovala mnoštvo stručnih skupova, simpozijuma, kongresa koji su okupili najeminentnije stručnjake iz različitih oblasti medicine iz Srbije, regiona i sveta. Pred nama je XVII Kongres Asocijacije koji se tradionacionalno održava u Vrnjačkoj Banji, a koji će po broju pri­javljenih radova za usmenu i poster prezentaciju, kao i po ukupnom broju učesnika nadmašiti sve prethodne. Ovaj broj Medicinske reči posvećen je upravo XVII Kongresu NAUZRS i predstavlja Zbornik sažetaka ra­dova prijavljenih za edukativne seminare po sekcijama.

Iako je Covid-19 pandemija mnogo toga promenila u našim životima u protekle tri godine, stručni sastanci predstavljaju i dalje platformu razmene znanja i iskustava, gde svi mi moramo nastaviti da stičemo nova znanja i razmenjujemo svoja iskustva. Upravo iz tog razloga Medicinska reč po četvrti put objavljuje sažetke sa kongresa u organizaciji NAUZRS, koji je osnivač i izdavač časopisa. Radovi su posvećeni savremenim temama koje su od važnosti za promociju zdravlja, lečenje bolesnih i povređenih, prevenciju ši­renja zaraznih bolesti, ulogu medicinskih sestara i tehni­čara u eri moderne medicine.

Svojim aktivnim učešćem kroz predavanja, poster prezentacije i diskusije svi zajedno ćemo doprineti razvoju i afirmaciji novih ideja u medicine u vreme­nima koja su pred nama.

Započeli smo četvrtu godinu uspešnog rada Medicinske reči zahvaljujući svima Vama koji ste deo našeg tima. Hvala Vam na trudu i poverenju, nadamo se uspehu u narednim vremenima!

Prim. dr sc. med. Ana Antić,
glavni i odgovorni urednik

Ceo tekst