Uvodna reč glavnog i odgovornog urednika

Medicinska reč 2020; 1(1): i–i

Poštovane kolege, dragi čitaoci,

Veliko mi je zadovoljstvo da Vam predstavim prvi broj stručno medicinskog časopisa Medicinska reč u izdanju Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije (NAUZRS).

Želja da se omogući kolegama i saradnicima da objavljuju stručne i naučne radove bili su jak motiv da se nakon osam godina od osnivanja NAUZRS pokrene izdavanje časopisa, koji je namenjen svim zdravstvenim radnicima, kao i zdravstvenim saradnicima. Kao glavni i odgovorni urednik časopisa radujem se izazovu njegovog stvaranja, nadam se da će imati dobar prijem kod naučne, ali i šire javnosti, i da će unaprediti kvalitet istraživanja u oblasti medicinskih nauka.

Časopis je registrovan u Repozitorijumu Narodne biblioteke Srbije i uskoro očekujemo njegovu zvaničnu kategorizaciju. Naša ideja je publikovanje dvostruko anonimno recenziranih radova koji prethodno nisu objavljivani, a bave se medicinskim i intersdisciplinarnim istraživanjima. Časopis će izlaziti četiri puta godišnje.

Ispred nas su visoki, ali jasno definisani ciljevi. Nadam se da ćete uživati u radovima koje smo Vam pripremili u prvom broju i da ćemo u godinama koje su pred nama zajedno doprinositi kvalitetu i referentnosti časopisa. Pozivam Vas da svojim radovima iz različitih oblasti medicine učinite Medicinsku reč raznovrsnom i zanimljivom, što će uredništvu biti snažan motiv za dalji rad.

Prim. dr sci. med. Ana Antić,
glavni i odgovorni urednik

Ceo tekst